Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


viernes, 2 de julio de 2010

Poca cura

"Tenir que", "finiquit", "defendre", "res que dir", "sapiguer", absència total de pronoms febles, total desconeixement de la fòrmula "per a", "jo m'agradaria"...

Estic escoltant les rodes de premsa del Rossell i el Bartomeu i no paren de cometre errades notables quan parlen. Si fessin cagades així en anglès la gent se n'enfotria per ignorants. Si parlessin en castellà, pitjor encara. En català tot cola.

I no son els únics, només cal escoltar Ràdio Barcelona, TV3, Catalunya Ràdio, Rac-1 i demés per escoltar atemptats contra la llengua. Qualsevol pot deixar anar barbarismes en antena i després, a l'escola, ho sento aquests dies i me'n faig creus, els nanos parlen fatal el català. Sense ser fonamentalista, deixant per obvi que la finalitat última del llenguatge és que les persones s'entenguin i assumint que sóc el primer a cometre errades ortogràfiques, prou ja de donar lliçons i demanar mesures polítiques a favor del català mentre els qui tinguin altaveu no utilitzin la llengua amb correcció.

1 comentario:

Carlos dijo...

Precisament per evitar això el que cal són mesures a favor del català.