Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


domingo, 28 de septiembre de 2008

Els putos Boixos Nois

Ahir uns imbècils li van donar la raó al Laporta sense adonar-se. Són com el tonto del cul de classe que creia que feia riure abusant del dèbil: encara ara riuen creient que el que han fet ajuda el seu equip, fa gràcia o alguna cosa per l'estil.




Els Boixos Nois ja fa temps que no són més que una colla de delinqüents. Passa a molts altres llocs, llegeixi's Madrid, Sevilla o Itàlia. El futbol serveix d'excusa, i en alguns casos fins i tot es polititza, creant als tarros diminuts d'aquesta escòria un còctel que peta de les formes més primàries possibles. Laporta s'en va adonar ràpid i es va jugar la pell fotent fora aquesta gent dels camps. Ningú va seguir el seu exemple.

Ahir les bengales podrien haver matat algú i a punt va estar de suspendre's el partit. Si els Mossos els tinguessin ben posats haguessin enganxat qui les va tirar en el moment i l'haguessin xutat de l'estadi. Però no, perquè aquesta gent, un cop està a un camp, camuflada entre la resta del ramat d'analfabets bordadors, té via lliure per fer el que vol, perquè forma part d'una massa indiscutiblement més poderosa que la policia allí reunida. És indignant que hom estigui a punt de rebre una bengala a la gorra i qui li ha tirat, a pocs metres d'un policia, pugui riure-se'n impunement. És com si algú et dispara, t'atropella o et fot una pallissa i un poli que ho veu no fa res per evitar-ho. Detenir-los avui era el mínim, no fotem. El correcte era inserir-los la porra pel recte en l'instant mateix que llençàven les bengales.

Què m'expliquin per què ho han de fer, la veritat. Sóc culé com el que més, pateixo i embogeixo, crido, celebro i em trenco el turmell si cal. El Barça treu de mi tota la irracionalitat que duc dins, odio el Madrid, insulto els seus jugadors quan surten per la tele, apreto els punys quan rep un gol i em fot sobiranament quan guanya. Desconec els límits de la meva passió. I és des d'aquest forofisme que puc dir que no arribo a relacionar els enfrontaments entre les aficions i el joc en sí.

Ahir, abans del partit, ja es deia que els hooligans s'havien citat per Internet. Feia temps que no escoltava que es fes, pensava que estava passat de moda. Veig que no és així i fins i tot hi ha més casos: aquesta tarda han enganxat sevillistes amb bats, navalles i "material pirotècnic" a les rodalies del Calderón. Algú està molt equivocat, l'esport no és això.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Estava jo tan tranquil dissabte a la tarda a casa meva (carrer de sants) si és que hi ha cases d'algú, quan de fons vaig començar a sentir crits, càntics, 'vociferaciones' vàries i un hulular festiu, com de manifestació. El soroll començava a fer-se tan proper i inquietant que el meu company de pis i jo ens vam abocar al carrer des del balcó (gràcies a Déu) i vam veure tooooota la colla de capullus recorrent el carrer en una marxa ràpida però no perxò menys notòria, escoltats, això sí, per les forces policials i seguits de dues 'lecheras' dels mossos. No em cabia cap dubte del perillosos que eren, de la mala pinta que feien i que això no augurava res de bo.

No em vaig equivocar.

Calen mesures més explícites i potents per part no només de les forces de (in)seguretat, sinó també dels clubs, jugadors, penyes i comunitat futbolera i futbolística en general.

El de la via rectal m'abstenc de comentar-ho, més aviat els desitjo un bon herpes infecciós en el mateix conducte, que els duri més.

RaFa

Carlos dijo...

Vagi per davant que no vull justificar el tema de les bengales. Que no es confongui el que diré. També aviso abans d'hora que la gent que queda a Boixos Nois només són que ex-presidiaris, espanyolistes o nazis.

Ara anem al tema. Els dos darrers anys he anat a Montjuich pagant 45 € el 2006, 55 € el 2007 i vaig decidir que 60 € d'aquest any eren massa. I la conclusió que n'extrec és que l'afició de l'espanyol no és una afició normal.

M'atreviria a dir que el seu odi cap al Barça és molt més gran que el dels barcelonistes cap a l'Espanyol. La gent normal es dedica a insultar TOT el partit, a amenaçar de mort als desplaçats, a fer gestos fent veure que ens tallaran el coll, butifarres i demés. Això durant 90 minuts més el temps de descans. Sense descans. Les bengales doncs, no van ser llençades contra aficionats que la societat entendria com a persones amb comportament modèlic dins del camp que només anaven a veure un partit de futbol. I repeteixo: amb això no es justifica el llençar bengales, simplement vull dir que la provocació venia de totes dues parts.

Segon punt. Es va llençar una ampolla que va impactar a un tècnic del Barça al cap. No és el primer cop que passa ni l'últim.

Tercer punt. Els Boixos són una part dels desplaçats a Montjuich. No la totalitat de l'afició.

I per últim, els nens que surten plorant no ploren per les bengales. Un nen que està a 300 metres d'una bengala no té cap mena de por. Per a ell són focs artificials i fins i tot li pot semblar curiós o maco. El que el fa plorar és l'ambient del seu voltant, la crispació, el nerviosisme i la ràbia dels adults que el rodejen.

L'afició de l'Espanyol no és normal.

Germ dijo...

Per comentar que els mossos no van fer res pel següents motius:

1er es massa perillos carregar a la tercera galeria degut a els possibles allaus de personal i, no menys remarcable, una valla de metre vint que separa al hooligan del buit. Tirar vengales no fa gracia, tirar hooligans tampoc.

2on la culpa es de la seguretat de l'estadi, al camp nou fan retirar els taps a les ampolles, requisen tot tipus de material sospitos com llaunes, piles i demes... perque no ho fan els pericos??

3er els de l'Espanyol mai han retirat el carnet de soci ni han vetat l'entrada als Brigadas Blanquiazules... i son ben conegut per tothom els seu racisme i feixisme.

4art hi ha un sistema de seguretat que s'encarrega de vigilar i capturar les cares dels seguidors que malmeten o perjudiquen l'ambient festiu a l'estadi.

5què els seguidors de l'espanyol van saltar al camp, i fer aixó signifiac el tancament temporal del camp... ningú ha dit res. Jo he anat a veure partits i els periquitos de les grades solen ser lo pitjor de lo pitjor

No obstant, no es cert que els Mossos van detindre als 5 personatges que van tirar les vengales? Dit aixó crec que una actuació policial dins del camp hagues sigut una batalla campal sense sentit.

Anónimo dijo...

Això és tirar pilotes fora, Carlos.

Rafa, fa molt que no se d'avui, a veure si fem un rimembar migdies. la Carla diu que s'aborreix al cole sense la teva companyia.

Anónimo dijo...

aprovo la moció rimembar (du yu rimembar -amb música disco-). digue-li a na carla, si la veus, que jo tb trobo a faltar moltes coses, i, si es deixa, fes-li de part meva una abraçada lasciu-amistosa. Li'n pots fer una altra de part teva si vols, ho deixo al teu criteri.

No ho deixem i nem parlant-ne, ok?

mort al futbol. Visca el sexe.

rafa

Carlos dijo...

Volia avisar des del principi perquè precisament no semblessin pilotes fora. Simplement dic que la gent de l'Espanyol no són uns santets. Ah! Noticies fresques. Les bengales anaven destinades als Brigades Blanquiazules (que ja no poden entrar a la seva zona) que campen lliurement pel camp i es poden moure sense restriccions gràcies als contactes amb la seguretat del club blanc-i-blau. I amb els Brigades hi havia diversos Ultras Sur. Al principi del partit es van acostar a la part alta on estaven els aficionats del Barça i posteriorment a la part baixa quan els Mossos els van fer baixar. Posteriorment va començar el tema bengales. I això és informació de primera mà, res de periolistos que no s'enteren de res.

Pau dijo...

Ah, si va pels Brigades o els Ultras ja és una altra cosa...

No! Que es matin (entre ells) on ningú els vegi!