Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


jueves, 9 de octubre de 2008

Ho haveu vist i demés incoherències

Acabo de veure a Polònia un home que denuncia que una prostituta cobri ara 30 euros a la gent enlloc dels 50 que li demanava a ell. Utilitza l'extrasobat "Ho haveu vist" cridat davant la càmera abans de morir atropellat per un camió. Possiblement no hi hagi ningú a Catalunya a qui li hagi fet gràcia el darrer comentari, ja que fa massa temps que va morir d'èxit. De fet, possiblement estava passat de moda la setmana següent de sortir a la llum. Com a comentari aïllat era brillant: l'home trasvalsat demanant a l'interlocutor que a) recolzés la seva queixa b) compartís la seva admiració. El bram era, i aquí estava el què, un atemptat al català.

- Mira, un paleto parlant malament!- deien les masses.

Val. Però jo em canso, m'esgoto d'escoltar gent dir "tenir que" enlloc de dir "haver de", que de fet és tan o més incorrecte que la bajanada de l'avi. Però ningú en fa acudits ni correccions, a TV3 hi ha tertulians que utilitzen l'expressió i centenars d'estudiants deixen la universitat cada any sense saber que parlen malament. Tan greu és el que dic, tan epidèmiques són les seves proporcions que he arribat a pensar que era jo l'equivocat. La repetició lluita contra la convicció, contra la certesa! Sé que està malament, però el món rema en la meva contra! És com quan li vam dir a l'Anchoa que mandonguilla en castellà era "albóndiga" i no "almóndiga"! Pobre Roger, allò va ser el principi del fi.

L'altra premi del títol és per al puto taxista que m'ha cridat improperis (o com a mínim això semblava des de fora del cotxe) quan m'avançava pel carrer València. Possiblement no li agradava que anés en bici pel seu carril, anava contra les normes, molestava. Bé, també va contra les normes, molesta i, a sobre, és mortalment perillós saltar-se un semàfor que està vermell des de fa un o dos segons i bé que ho ha fet. Allà ell i la seva consciència, jo la tinc ben tranquila.

9 comentarios:

jordiv dijo...

Ei nen, q jo sàpiga no hi ha cap norma q prohibeixi a les bicicletes circular per la calçada, no? a menys q no anessis pel carril bus... però bé, q coi has de fer? Anar per la vorera? NO si no fa 5 m (i va a ser q al C/València no...)! Anar pel carril de més a la dreta sense comptar el carril bus? BOIG! cotxes per ambdues bandes!
En fi, és un tema q m'encen i sobretot quan hi ha taxistes de permig q tendeixen a creure's els amos de la ciutat... ufff.
Apa, una abraçada!
Jordi

Anónimo dijo...

és terrible la catalanopandèmia de 'tenir que'.

És el fi d'una llengua quan els seus parlants no la respecten pas.

Pateixo al teu costat.

rAfA

Germ dijo...

Crec que la gent no te cap respecte amb els ciclistes, ja sigui quan s'intenta anar per la vorera amb compte la gent ja et fa males cares, si vas per la dreta del carrer vas pel bicing i els cotxes t'insulten... APS!! i compte de no anar pel carril bicing contra direcció que es multa!! l'altre dia un "urbanu" va parar a mun germà (l'urbano es va saltar un semafor de free i va buscar un pseudomotiu per justificar-se) dient-li que anar contra direcció era delicte, ell li va dir que era l'unic carril bici que hi havia des del bicing més proper fins el seu destí, l'"urbanu" li va dir: Noi! Ves per la vorera, pero no pel carril!!... i el va deixar ee pau. Un món de bojos!! Voto que hi hagi carrers de BCN només per a ciclistes, diagonal a les 7 de la tarda es quelcom inviable, de 7 a 10 bicis a cada semafor... Jordi Hereu espavili!!

Germ dijo...

vas pel carril bus, no pel bicing... i sempre que dic carril bicing es carril bicing, es una futilesa, pero es que no puc evitar-ho, cagar-la en aixó.

Anónimo dijo...

Sempre recordaré el meu crit a l'orella d'un motorista pel carril bici:

Que tu no ets una bici, burru!

Fredy dijo...

Hola pau!

L'altre dia vaig tenir una conversa amb el meu pare sobre el català i les persones que moltes vegades riuen de com parla la gent que potser mai ha pogut estudiar català i que a sobre han sigut immigrants(com els meus pares), els meus en canvi fan un esforç i fan classes de català a una escola d'adults, estic orgullòs.

Per altre banda voto per 2 coses:

1) exterminar la clase gruista(és a dir les grues i els fills de puta que roben a la gent els diners treient els coches que estic segur, el 65% dels casos no tenen raó.

2)Exterminar la classe taxista(menys quan tornes de festa), i sinó s'extermina, que pringuin com tots nosaltres al volant, m'indigno cada vegada que veig que fan el que els hi dona la gana!


Ja estic tranquil.

1 abraçada ens veiem aviat!

fredy

Anónimo dijo...

El tema dels carrils bici i el Bicing és l'exemplke clar d'un projecte ambiciós que s'ha quedat curt. suposo que tot es millorarà, però entre els problemes del bicing (averies mil, manca de disponibilitat, overbooking per aparcar) i la cursa d'obstacles que suposa anar per un carril bici s'et treuen les ganes. L'altre dia gairebé dono una volta de campana de la frenada que vaig fer per no menjar-me un cabró que creuava sense mirar. I encara em va mirar amb mala cara!

Després està el tema dels taxistes, que són gent amargada en general. Però com no ser-ho si es passen la tira d'hores en un cotxe... pot haver-hi alguna cosa més estressant que conduir per ciutat cada dia?

Per sort, hi ha taxistes honestos que et demanen quina emisora vols escoltar i et recomanen quina zona és millor per trobar prostitutes.

PD: benvinguts Fredy i Jordi, mola que us afegiu als comentaris!

Reno dijo...

tema bici s'ha de ser radikal.

Porto 8 anys circulant per BArcelona, i tot es questió de respecte. Heu de semblar dements, heu de fer por. Canteu, crideu, feu cara de boig, que la gent s'aparti esporieguda. A mi m'ha funcionat, nomes he tingut un pió... contra un bus, que j se sap que son els mes demens de tots.

Aqui a Turku, circular es aborrit, no hi ha ningu ue se salti les normes... hi ha gent que s'espera davant d'un semafor en vermell sense cap cotxe a la rodona en un radi de 100m! Acollonants

Unknown dijo...

Pau!

Com sempre em diu el Ferran, els taxistes es creuen els sheriffs de Barcelona. No es pot lluitar contra aquest col·lectiu. I per explicar el per que citaré al meu pare: "No son machos pero son muchos"

Aurora