Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


jueves, 14 de mayo de 2009

Cinquè de distracció

Actualització 15/05 a les 13:26, via Canal Solidari: existeix una plana web que ensenya els mestres a emprar la tecnologia en l'ensenyament.


Més promeses al congrés dels diputats: un ordinador per a cada alumne de cinquè de primària. No n'hi ha prou que cada cop hi hagi més casos de dèficit d'atenció, els canalitzem la distracció amb una pantalla. Essent realistes, quants professors preparats per donar classe a infants amb ordinador propi hi haurà d'aquí dos, cinc, set anys?

Poc factible. Abans d'ahir mateix teniem una roda de premsa ficcionada amb l'autora de El islam sin velo (enllaç a la dreta al blog de Nazarin Amiriam). El parlament era interessantíssim, la dona s'anava carregant mites i prejudicis sobre l'islam, ens va parlar del que amaga la situació al Pakistan, ens donava a conèixer la seva varietat i oferia una crítica feminista, la seva, a molts punt polémics d'un món heterogeni i desconegut. Indispensable. O això creia.

Al meu costat, una noia-totxo s'entretenia jugant a un trivial online que li havia de servir per aconseguir un joc de mòbil. Que hagués de preguntar a la companya cada quan es celebren les Olimpíades i situés la població mundial prop dels 4 milions d'habitants retrata les limitacions intel·lectuals del personatge. Al seu costat, un de cada dos ordinadors tenien el facebook en pantalla, xats actius inclosos. Els importava un rave entendre part del món. Futurs periodistes...

Compte amb donar ordinadors a qui no els sap fer servir.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Bravo per aquest article Pau. No és possible expressar-ho amb millors paraules.
I quin futur ens espera...

Gràcies per oferir, des de fa molt temps, una lectura clara, noble i crítica amb la societat que ens envolta.

Un lector ocasional.

Pau dijo...

Gràcies, anònim.

Reno dijo...

Lamentablement l'educació pateix encara molt més els efectes negatius de la política de cara a la galeria. Ordinadors per a tots els nens. Deixant de banda el fet inqüestionable que el conseller Maragall és un dels més grans ineptes que ha donat la política catalana (i això, és un mèrit) per una banda ordinadors per tots els de 5é, i per l'altra, eliminació de professors i augment de la jornada laboral dels professors. El nomino a idiota de la setmana

Ll.Capdevila dijo...

Bona reflexió! Sí, senyor!