Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


viernes, 30 de abril de 2010

Del Mediterrani a Arizona

Extret del blog de l'Enric González, una cita d'Shlomo Maoz, cap del servei d'estudis de la societat d'inversions Excellence Nessua, sobre la crisis monetària europea:

“Israel necesita mirar hacia los países amarillos y marrones, es decir, China, India y Brasil, y separarse de Europa, el continente geriátrico […] Grecia es un país de pastores de cabras que entró en la Unión Europea mediante engaños. La educación en Portugal no es buena y está anticuada, lo que les impide toda oportunidad de aportar un valor añadido propio respecto a otros países. España creyó que era fantástico importar trabajadores del norte de África para convertirse [los españoles] en amos; no trabajan, echan la siesta por las tardes. La crisis se extenderá pronto a Italia, al menos a la parte del sur, y a países borrachos como Irlanda”.

-Potser val la pena llegir tot l'article d'EG, poc opinatiu però certer. Com sempre.

En un altre ordre de coses, a El País i d'altres mitjans estan alterats per la llei d'Arizona que permet aturar i detenir els SOSPITOSOS d'haver entrat al país il·legalment, però a Barcelona seguim veient casos de racisme de les autoritats. Aquest matí mateix, sense anar més lluny, he vist un grup de policíes aturar cinc magribins amb els que s'han creuat i, uns metres més enllà, una parella de Mossos ha demanat la documentació a dos llatinoamericans que passejaven just al meu costat. A mi ni m'han mirat. Al grup de guiris nòrdics que venien davant, tampoc. Als iaios anglesos de darrere, ni cas. Arbitrarietat esbiaixada. És humiliant.

-Un anàlisi complert sobre la llei d'Arizona i les seves possibles conseqüències.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Vaja basura de gent que es dedica a descalificar els països que les passen més putes, no ajuden gaire a recuperar les economies.

Anónimo dijo...

Pregunta: Creació d'una al·liança de cultures Mediterrànies, incapaces d'aguantar l'euro i amb greus problemes d'infraestructures, com alternativa social de l'Europa del capital?? Pot un país sortir per necesitat (o per salvar la vida) d'Europa??
Si no es pot jugar la Champions, sempre es podrà jugar la UEFA (dit com el Julio Iglesias, ÜEEEEEiFA)

Ger Doctor.

També publicat al blog de Bcn es bona, si la bossa sona.