Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


lunes, 13 de septiembre de 2010

Involució

- Els gitanos francesos, com fa un any els italians, són foragitats i Durao Barroso subratlla que la llibertat de circulació a la UE, una de les seves principals aportacions en matèria de drets humans, no és una llibertat absoluta sinó que ha d'estar subjecta a no sap quines restriccions.

- El 53% dels espanyols té una mala imatge dels islamistes i, entre els americans, un de cada quatre creu que a cada mesquita en sòl nord-americà s'hi han d'enroscar un grapat de guàrdies de seguretat. Els darrers dies escolto com no havia escoltat mai coses com que els musulmans venen a reconquerir Al Andalus. Són proclames més properes al crema-Corans de Miami que a l'esperit reconciliador d'aquells qui volen construir una mesquita a la Zona 0.

- A Arizona una governadora i un xèrif intenten imposar lleis que criminalitzen la immigració il·legal en un país creat en base a la immigració. Tenen el mateix coneixement de la història que els fanàtics espanyolistes que al punt dos obliden que els "moros" van estar a la península durant segles.

- El desastre de la inundació pakistanesa ha mogut una misèria de diners en comparació amb el que es necessitaria i, fa mal dir-ho, el que van recaptar altres episodis semblants. Els experts parlen de l'estiu, la desconfiança en el succedani d'institucions d'un Estat quasi fallit i dels efectes la crisi en les bones voluntats que afecten la butxaca, però la tesi més plausible és la de la insensibilització de la població respecte la tragèdia, redaccions dels mitjans incloses.

- Comencen a sortir dades que demostren que l'ascensor social porta 30 anys estancat a Espanya, trencant el mite de la igualtat d'oportunitats. els joves hem de començar a assumir que no viurem millor que els nostres pares, sinó segurament pitjor, com a mínim en termes de comoditat laboral i benestar econòmic -el pes que cadascú doni als dos ítems marcarà la seva felicitat-.

- Al monument de Casanova hem (dic hem perquè en el fons és un servei públic) hagut de posar valles per limitar els abusos de llibertat d'expressió d'una colla d'intolerants que han fet de l'insult i la xiulada indiscriminada (Puyol = traïdor?; manca de sexe, veig aquí) un hàbit molt desagradable.

Llegia ahir una entrevista de Niño Becerra, economista de teories apocalíptiques sobre el futur de la població i l'economia. Davant no recordo quin dels seus pronòstics sobre reaccions humanes - polítiques que s'esdevindran, el periodista li pregunta si no serà poc moral. Niño Becerra li contesta: "Que no evoluciona, la moral?".

Sí. Però també involuciona.

No hay comentarios: