Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


jueves, 29 de septiembre de 2011

Mas pallassades

El President Mas, en el seu primer debat sobre política general, exercint com a cap de la Generalitat:

- Anuncia que proposarà un impost per als rics. Però: a) enlloc de implantar-lo allà on governa, ho farà a Espanya, on previsiblement pintarà zero coma zero després del 20N; b) sense ni tan sols prometre-ho ni concretar-ne les característiques, ja avisa que serà temporal; i c) ho clama mesos després de liquidar l'impost de successions, que al contrari que aquest proposat, depenia i engreixava els comptes catalans. Aquest anunci és un insult a la intel·ligència dels catalans.

- Allarga el termini per pagar a farmàcies, hospitals, geriàtrics i residències de drogodependents i de discapacitats... obligant-les a endeutar-se, deute que en molts casos (pensem en les petites farmàcies o residències) recau en la nòmina dels propietaris. Els representants dels farmacèutics ha han advertit que no troben entitats crediticies que vulguin fer-se càrrec del crèdit per pagar els medicaments i l'Administració tampoc ha fet cap passa per alleugerir aquesta situació que ella mateixa ha creat, llegeixi's, fer-se càrrec dels interessos. En total parlem de a) més de 140 milions d'euros en medicaments, un 80% dels ingressos de les farmàcies; i b) 142.000 usuaris de les residències i 50.000 treballadors.


- Promet crear una Agència per la Qualitat Universitària... després de tancar-li l'aixeta i retallar-li el 16% del finançament... que ja de per sí era dels més baixos de tot Europa. Escolto un responsable econòmic d'una de les principals universitats catalanes confessar que, des que ha arribat en Mas-Colell al govern (recordem-ho, perdedor a les eleccions a rector UPF fa set anys), les polítiques d'educació superior han estat les que han dictat els grups de pressió interessats a instrumentalitzar-les.

No hay comentarios: