Històries nocturnes, bogeria global, reflexions d'estar per casa, anècdotes amb suc, apunts d'actualitat i malaltia futbolera.


miércoles, 20 de junio de 2012

Dança de dracs - Review

Review de Dança de Dracs, que és un 9 com a llibrot de fantasia. Molt recomanable. Farcidet d'spoilers i tal.

Mola:
  1. El millor passatge literari que he llegit mai, jo diria que amb diferència respecte al segon, és l'aparició de Drogon a la lluita d'arenes. Em vaig excitar tant que vaig enviar missatges a altres aficionats per veure si hi havien arribat. Salvatgisme, flames, vísceres, violència, cobardia, estupidesa, valor, fantasia i clímax total. Top de moments de la saga.
  2. Theon fet molt caldo. Martin aconsegueix reconciliar-nos sempre amb els personatges que primer enfosqueix. Tyrion, Jaime, Cersei i ara Theon queden primer com a malvats i després com a, senzillament, humans, de vegades maltractats i poc estimats, de vegades bojos i altres vegades patètics. El bastard dels Bolton queda molt bé a la història com a sàdic fill de puta a l'estil del Victor Esquerré de Toy Story.
  3. Las històries d'en Tyrion tenen el seu punt, especialment quan descobreix que viatja amb Aegon Targaryan, en príncep que tots creien assassinat. 
  4. L'aparició al final de Varys matant en Kevan, per a qui en Martin havia deixat intuir un paper important en el futur. En Jaime està en plan cavaller d'honor despreocupat d'històries de la cort i la Cersei és presa com una boja nimfòmana, els Lannister queden tocats de mort. Stannis probablement ha mort, els Stark estan fets pols i la gent del Ferro molt reduïda, s'albira un govern quasi incontestat dels Tyrell. A saber si l'Aegon i els Martell són una amenaça i si la Daenerys es decideix a creuar el mar.
  5. El Brandon també té un moment molt especial quan l'ensenyen a ser un verdvident. La història prova que la imaginació d'en Martin té poques limitacions i regala un piló de possibilitats de cara al futur. Al contrari del que opinen en alguns fórums, no crec que li tingui mania als Stark i vaticino un paper important d'en Bran, en Rickon i les noies en el desenllaç. Al tiempo.

No hay comentarios: